Slovenci kupuju pirotski “1. maj”?

Bez autora
Aug 20 2012

Agencija za privatizaciju objavila je u ponedeljak oglas za prodaju pogona konfekcije i druge pokretne i nepokretne imovine u krugu fabrike „Prvi maj“ iz Pirota. Početna cena za prodaju ovog dela fabričke imovine je 2. 098 miliona evra, a javno nadmetanje će kako se navodi u pozivu biti održano 7. septembra. „Prvi maj“ će biti ponuđen na prodaju, a kupac tog preduzeća će dobiti od države podsticaje od 6,65 miliona evra, pod uslovom da zaposli 1.328 radnika. Ukupna investicija u „Prvi maj“ trebalo bi da iznosi oko 11 miliona evra. Vlada Srbije je na sednici u četvrtak prošle sedmice usvojila, povodom najavljenog tendera za „Prvi maj“, Memorandum o razumevanju koji reguliše obaveze slovenačke „Mure“, grada Pirota i Republike Srbije.

Slovenci kupuju pirotski “1. maj”?Agencija za privatizaciju objavila je u ponedeljak oglas za prodaju pogona konfekcije i druge pokretne i nepokretne imovine u krugu fabrike „Prvi maj“ iz Pirota.

Početna cena za prodaju ovog dela fabričke imovine je 2. 098 miliona evra, a javno nadmetanje će kako se navodi u pozivu biti održano 7. septembra. U Agenciji za strana ulaganja i promociju i izvoza (SIEPA) ranije je Tanjugu potvrđeno da će „Prvi maj“ biti ponuđen na prodaju, a da će kupac tog preduzeća dobiti od države podsticaje od 6,65 miliona evra, pod uslovom da zaposli 1.328 radnika.

Ukupna investicija u „Prvi maj“ trebalo bi da iznosi, kako su naveli u SIEPA, oko 11 miliona evra.

Vlada Srbije je na sednici u četvrtak prošle sedmice usvojila, povodom najavljenog tendera za „Prvi maj“, Memorandum o razumevanju koji reguliše obaveze slovenačke „Mure“, grada Pirota i Republike Srbije. Slovenački mediji prenose da su za preuzimanje zainteresovani biznismeni Mojca Lukančič i Nigel Bakston koji su iz stečajne mase otkupili konfekciju „Mura“ iz Murske Sobote.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik